Bavāriešu alus zupa
Laba zupa spēj darīt brīnumus, – tā uzskata bavārieši un kā piemēru min alus zupu. To ēdot ikreiz, kad cilvēkam nepieciešams atjaunot spēkus. Alus gan šajā, gan citās zupās lielā mērā pilda buljona funkcijas, vienīgi garša ir mazliet rūgtena, un rutks piešķir tai vēl savdabīgāku niansi.
4 personām
Gatavošana 40 minūtes
Sastāvdaļas:
1/2 l tumšā alus
1 l gaļas buljona
1 ēdk. eļļas
2 puravi, sagriezti gredzenos
2 burkāni, sagriezti šķēlītēs
2 seleriju kāti, sagriezti gabaliņos
1 liels sakapāts sīpols
1/2 rutka, sagriezta gabaliņos
2 kartupeļi, sagriezti gabaliņos
1 buntīte kārveļu vai pētersīļu
1 timiāna zariņš
1 laurlapa
1/2 tējk. malta muskatrieksta
sāls, svaigi malti pipari
Gatavošana:
1. Apcep garšaugus. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un puravus un viegli apcep.
2. Vāri zupu. Pieliec burkānus, selerijas, rutkus un kartupeļus, laurlapu un timiāna zariņu, pielej buljonu un alu, pieber sāli un piparus un uz mazas uguns vāri aptuveni pusstundu.
3. Pasniedz. Lej zupu šķīvjos, ieber nedaudz muskatrieksta un pārkaisi ar sakapātām kārvelēm vai pētersīļiem.
Avots: žurnāls Labu Apetīti