Kāpostu zupa Āzijas gaumē
Šo zupu vari padarīt vēl austrumnieciskāku, ja pievienosi sakapātu citronzāli, bet tuvāku Eiropai, ja 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pieliksi dažas kartupeļu šķēlītes.
4 personām
Gatavošana 30 minūtes
Sastāvdaļas:
500 g kāpostu
200 g burkānu
150 g kūpināta caurauguša speķa
2 lieli sīpoli
4 lielas ķiploka daiviņas
1 ēdk. tomātu pastas
5 cm garš ingvera saknes gabaliņš
3 ēdk. olīveļļas
1 l dārzeņu buljona
1 tējk. karija
1/2 tējk. ķimeņu
2 sarkanās čili pākstis
5 ēdk. sojas mērces
4 koriandra zariņi
Gatavošana:
1. Sagatavo dārzeņus un garšaugus. Kāpostus un burkānus notīri un sagriez vidēji lielos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriez plānās šķēlītēs, ingveru nomizo un sakapā. Čili pāksti pārgriez gareniski uz pusēm, izņem sēklas un mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.
2. Apcep produktus. Dziļā pannā sakarsē eļļu, pievieno strēmelītēs sagrieztu speķi, mazliet pakausē, tad pievieno kāpostus un burkānus un kārtīgi apcep. Pēc tam pievieno sīpolus, ķiplokus un kariju, samaisi un cep vēl 1-2 minūtes.
3. Vāri zupu. Pielej sojas mērci, tomātu pastu, ķimenes un čili, kā arī buljonu, uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt vēl 10-15 minūtes. Pārkaisi ar svaigi sakapātu koriandru.
Recepte: žurnāls Labu Apetīti