Topinambūru un brokoļu biezzupa
Topinambūri ir ļoti veselīgi, tiem piemīt daudz labu īpašību.
Sakapā sīpolus un ķiploka daiviņas. Katliņā ielej
olīveļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, rozmarīnu un timiānu. Pasautē 7
minūtes. Nomizo un sagriež gabaliņos topinambūru. Sadala brokoļu
galviņu mazākās daiviņās. Katliņā ielej buljonu un ieber gabaliņos
sagrieztu topinambūru un brokoļu daiviņas. Pieber nedaudz
citronpiparus. Vāra 10min. Mazliet atdzesē un sablendē. Sablendēto
masu izberž cauri sietiņam. Iegūtajam šķidrumam pievieno 100gr
svaigo sieru. Sablendē vēlreiz un pieber šķipsniņu
muskatrieksta.
Sastāvdaļas
- Brokoļi - 400.g
- Topinambūri - 200.g
- Dārzeņu buljons - 1.l
- Sarkanais sīpols - 1.gab.
- Ķiploka daiviņas - 2.gab.
- Svaigais siers - 100.g
- Olīveļļa - 2.ēd.k.
- Rozmarīna zariņš - 1.gab.
- timiāna zariņš - 1.gab.
- Muskatrieksts - 1.šķipsniņa
- Citronpipari - 1.šķipsniņa