Veģetārā skābo kāpostu zupa
Variācija par skābiem kāpostiem.
4 personām
Gatavo: 15 minūtes, vārīšana: 60 minūtes
Nepieciešams:
1 sīpols
350 g skābēto kāpostu
2 ēdk. eļļas
2 tējk. paprikas pulvera
sāls, malti melnie pipari
1 paprikas pāksts
4 kartupeļi
1 ēdk. sviesta
150 g trekna skābā krējuma
1 tējk. sinepju
1 ēdk. sasmalcinātu loku
buljons
Gatavo:
- Apcep sīpolu un kāpostus. Sīpolu pārgriez uz pusēm, tad sagriez strēmelēs. Kāpostiem notecini sulu un sagriez. Katliņā eļļā apcep sīpolu un pārkaisi ar paprikas pulveri, pievieno kāpostus, samaisi.
- Vāri zupu. Pielej buljonu un vāri 55 minūtes.
- Cep kartupeļus un papriku. Kartupeļus sagriez kubiciņos, paprikai izņem sēklas un sagriez strēmelītēs. Pannā izkarsē sviestu un apcep kartupeļus, pārkaisi piparus, pievieno paprikas strēmeles un sautē 5 minūtes.
- Gatavo krējuma mērci. Krējumu sajauc ar sinepēm un pieliec zupai. Pievieno paprikas strēmeles un kartupeļu kubiciņus. Pārkaisi ar lokiem.
Recepte: žurnāls Labu Apetīti