Veģetārā skābo kāpostu zupa

Variācija par skābiem kāpostiem.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4 personām

Gatavo: 15 minūtes, vārīšana: 60 minūtes

 

Nepieciešams:

1 sīpols

350 g skābēto kāpostu

2 ēdk. eļļas

2 tējk. paprikas pulvera

sāls, malti melnie pipari

1 paprikas pāksts

Reklāma
Reklāma

4 kartupeļi

1 ēdk. sviesta

150 g trekna skābā krējuma

1 tējk. sinepju

1 ēdk. sasmalcinātu loku

buljons

 

Gatavo:

  1. Apcep sīpolu un kāpostus. Sīpolu pārgriez uz pusēm, tad sagriez strēmelēs. Kāpostiem notecini sulu un sagriez. Katliņā eļļā apcep sīpolu un pārkaisi ar paprikas pulveri, pievieno kāpostus, samaisi.
  2. Vāri zupu. Pielej buljonu un vāri 55 minūtes. 
  3. Cep kartupeļus un papriku. Kartupeļus sagriez kubiciņos, paprikai izņem sēklas un sagriez strēmelītēs. Pannā izkarsē sviestu un apcep kartupeļus, pārkaisi piparus, pievieno paprikas strēmeles un sautē 5 minūtes. 
  4. Gatavo krējuma mērci. Krējumu sajauc ar sinepēm un pieliec zupai. Pievieno paprikas strēmeles un kartupeļu kubiciņus. Pārkaisi ar lokiem.

 

Recepte: žurnāls Labu Apetīti