Vistas zupiņa

Ja zupiņu gatavojat bērniem, pievienojiet vairāk makaronu, bet nelieciet čili piparu, ja sev - es neliktu makaronus, bet saglabātu buljona, dārzeņu un vistas krūtiņas tīro garšu. Zupiņa ir ļoti svaiga un, ticiet man, nemaz nelīdzinās bērnudārzā ēstajām  zupām. Tā ir daudz interesantāka.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

2 vistas krūtiņas

100 g makaronu

200 g dārzeņu (mazliet saldo piparu, pākšu pupiņu, burkānu, mazā saldās kukurūzas vālīte)

2 ēdamkarotes sojas etiķa

1 gabaliņš ingvera sakneņa (aptuveni īkšķa lielumā)

1 čili pipars

saišķītis kinzas

1/2 laima vai citrona

Buljonam:

200 g vistas kauliņu

1/2 selerijas kāta

1 burkāns

2 daiviņas ķiploka

Reklāma
Reklāma

lauru lapa

2 vai 3 smaržīgie pipari

 

Gatavošana: 

Izvāra vistas buljonu: vistas kauliņus liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek uz uguns; kad ūdens sāk vārīties, to nolej un kauliņus vēlreiz pārlej ar aukstu ūdeni; izmanto mazāk trekno "otro" buljonu. Pievieno sagrieztu burkānu, seleriju, ķiplokus, lauru lapu un smaržīgos piparus un vāra aptuveni stundu.

Karstajā buljonā ieber makaronus, pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces un vāra 7-8 minūtes.

Vistas krūtiņas nomazgā, nosusina, sagriež nelielos kubiņos un apcep uz pannas bez taukvielām 1-2 minūtes, tad pannā ielej 1 ēdamkaroti sojas mērces un visu sajauc.

Vistu liek zupā un vāra 4 minūtes.

Dārzeņus sagriež, liek zupā un vāra vēl dažas minūtes, līdz tie gatavi.

Nomizo un sarīvē ingvera sakneni, sīki sasmalcina čili piparu (bez sēklām); sagriež kinzu.

Šķīvī liek nedaudz ingvera un čili pipara, ielej zupu, pārkaisa to ar kinzu un pievieno dažus pilienus laima sulas.

 

 Recepte no Jūlijas Visockas grāmatas "Viens un divi - gatavs!"  (Zvaigne ABC)

 

Sastāvdaļas