Dārzeņu piena zupa ar melnajām lēcām
Pavārs var būt ikviens – nepieciešama vien radoša iedvesma un vēlme apgūt jaunas iemaņas.
Iznākums: 4 porcijas
Nepieciešams:
• Burkāns - 1 gab.
• Sarkanā paprika - 1 gab.
• Sīpols - 1 gab.
• Ķiploks - 5 daivas
• Brokolis - 1 gab.
• Kukurūzas vālīte - 1 gab.
• Pupiņu pākstis - 100 g
• Ūdens - 2 l
• Piens - 300 g
• Melnās lēcas - 120 g
• Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 1h
Pagatavošana:
1. Notīri dārzeņus, sagriez tos gabaliņos.
2. Sāc vārīt buljonu - katlā liec veselu sīpolu un ķiploku daivas, vari pievienot burkānu galus un brokoļa kātu.
3. Vāri vismaz 20 minūtes - nokās.
4. Lai nesakrāsotu buljonu, melnās lēcas vāri citā katliņā 20 minūtes.
5. Pievieno buljonam visus sagrieztos dārzeņus un vāri tos 10 minūtes uz lēnas uguns.
6. Kad dārzeņi gatavi, pielej pienu, uzvāri.
7. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
8. Pievieno melnās lēcas un pasniedz siltu. Šī zupa lieliski garšos kopā ar piena maizi un pašgatavoto ricotta sieru!
Padoms!
Gardās piena zupas noslēpums ir buljons, kas jānovāra pirms piena pievienošanas. To liec klāt tikai tad, kad dārzeņi jau gatavi.
Lai tev Aikāgaršo!
Recpete: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis