Ķirbju biezzupa – kas nu galīgi negaršo pēc ķirbjiem. Gatavošana pa soļiem

Ķirbju biezzupa – tik patīkami sildoša aukstajos rudens un ziemas vakaros. Es ķirbi it kā neēdu, un es zinu ļoti daudzus, kas šo ogu ne visai. Bet šī zupa ir pārsteidzoši vienkārša un ļoti garda. Pievienotie burkāni padara to saldāku un ķirbja garša nav jūtama. Šī iemesla dēļ – šo zupu ir slavējuši pat lieli ķirbju pretinieki :)

Pagatavošanu Tev ievērojami atvieglos elektriskā rīve vai spēcīgas izpalīdzīgas rokas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagatavošanu Tev ievērojami atvieglos elektriskā rīve vai spēcīgas izpalīdzīgas rokas

Sastāvdaļas:

Zupai:

  • 1,5 kg ķirbis, kas ir ~800g tīrā veidā
  • 0,6kg vai ~6 vidēja izmēra burkāni
  • 1 sīpols
  • 200g kausētais siers "Dzintars" klasiskais
  • 100g koncentrēta buljona vai 1 kubiks sausā buljona
  • 600g ūdens
  • 1 ēd.karote sviests vai olīveļļa

 

Servēšanai:

  • ķirbju sēkliņas
  • grauzdiņi
  • skābais krējums

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  1. Notīra dārzeņus. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos. Burkānus sarīvē. Ķirbi sagriež nelielos kubiciņos.
  2. Katlā ar biezu dibenu izkausē sviestu.
  3. Katlu iesaku ņemt dziļu, lai blenderēšanas procesā zupa nav pa visu virtuvi.
  4. Sviestā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  5. Katliņā pievieno burkānus, apcep.
  6. Pievieno ķirbi, visu vēl apcep ~5.min.
  7. Pielej ūdeni un buljonu (vai pievieno buljona kubiciņu). Sautē uz lēnas uguns ~10.min.
  8. Katliņu noņem no uguns, visu kārtīgi sablenderē.
  9. Katliņu liek atpakaļ uz uguns un pievieno kausēto sieru. Zupu lēnām izmaisa, līdz siers pilnībā izkusis. Pēc garšas pievieno sāli. Uzvāra līdz pirmajam burbulim. Atstāj zupu uz ~5.min., lai garšas sadraudzējas.
  10. Zupu es pasniedzu ar grauzdiņiem, kurus kamēr gatavojās zupa vari veikli izcept. Baltmaizi sagriež mazos kubiciņos, uzber uz pannas, apslaka ar olīveļļu un garšvielām. Liek iepriekš, līdz 170C sakarsētā cepeškrāsnī un cep līdz kļūst brūni.
  11. Zupu pasniedz ar skābo krējumu, pārkaisa ar ķirbju sēkliņām un grauzdiņiem.

 

Lai izdodas un labi garšo :)

 

Autore: Baiba Liepiņa

Saistītie raksti