Zirņu zupa Jūlijas Visockas gaumē
Viss atkarīgs no konsistences un zirņos esošās cietes, bet, pievienojot žāvēto gaļu, pareizas garšvielas, mīlestību un gādību, zupa būs pasakaina!
Sastāvdaļas:
100 g šķelto zirņu
gabaliņš kūpināta cūkas stilbiņa
3 vai 4 kartupeļi
2 burkāni
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
1 lauru lapa
3 vai 4 zariņi pētersīļu
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
Gatavošana:
Dārzeņus nomazgā un nomizo, kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
Kūpināto gaļu pārlej ar lielu daudzumu auksta ūdens, pievieno uz pusēm sagrieztu sīpolu, ķiploku, lauru lapu un uzvāra.
Ieber zirņus, pēc 10-15 minūtēm pievieno sagrieztos kartupeļus un burkānus. Pieber sāli, piparus un vāra aptuveni 20-25 minūtes, līdz zupa gatava.
Izņem lauru lapu, pievieno smalki sakapātus pētersīļu zaļumus.
Recpete no Zvaigzne ABC izdotās Jūlijas Visockas grāmatas "Ēdam mājās! Viens un divi - gatavs!"