Biešu krēmzupa ar karamelizētiem ķiplokiem
Pasniedzam zupu izdekorētu ar jogurtu, kurā iemaisām dilles un ieliekam karamelizētos ķiplokus.
Sastāvdaļas:
1 biete
1/2 kālis
4 ķiplokdaiviņas + pasniegšanai cik vēlas
ķimenes,timiāns,sāls,pipari
1 sīpols
1 ēd.k sviests + 1 tēj.k brūnais cukurs karamelizēšanai
100g bezpiedevu jogurts + 100g pasniegšanai
dilles
Pagatavošana:
Katliņā liekam sagrieztu bieti un kāli. Pievienojam timiānu, ķimenes, pielejam ūdeni, lai dārzeņi nosegti. Vāram uz mazas uguns.
Pa to laiku sasmalcinām sīpolu un ķiplokus, cepam uz pannas eļļā uz lielas uguns, līdz apbrūnē, pievienojam katlā darzeņiem un turpinam vārīt.
Pievienojam sāli, piparus, vāram, līdz viss sāk šķīst.
Gatavu sablenderējam, pievienojam jogurtu, izmaisām.
Karamelizējam ķiplokus:
Nomizotas ķiplokdaiviņas noblanšējam, nosusinām.
Uz pannas liekam sviestu, cukuru un ķiplokdaiviņas. Cepam maisot, līdz ķiploki apbrūnē.
Pasniedzam zupu izdekorētu ar jogurtu, kurā iemaisam dilles un ieliekam karamelizētos ķiplokus.