Zaļo zirnīšu krēmzupa

Gatavā zupa ir ļoti maiga, viegla, svaiga.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

purava baltā daļa

1/2 neliela cukini

saldēti zaļie zirnīši (vasarā svaigie)

nedaudz laima sula

sāls, pipari pēc garšas

piens tik, lai no gatavā biezeņa sanāk biezzupa

mandeļu skaidiņas vai arī sasmalcinātas mandeles

 

Pagatavošana:

Sastāvdaļas ņēmu uz aci, bet aptuveni puravs un cukini vienādā daudzumā, bet zaļie zirnīši divreiz vairāk.

Sagriežam puravu gredzenos, cukini kubiņos, liekam katliņā, pielejam ūdeni - pavisam nedaudz, lai tik dārzeņiem ir kur sautēties.

Reklāma
Reklāma

Vāram uz mazas uguns zem vāka.

Pēc aptuveni 7 minūtēm pievienojam zaļos zirnīšus, sāli, piparus.Vāram, līdz viss izsķīst.

Gatavo biezeni sablenderējam, pielejam pienu tik, lai sanāk no biezeņa biezzupa, piepilinam laima sulu pēc garšas.

Apgrauzdējam mandeļu skaidiņas,uz vienu porciju liekam ap 1 ēd.k mandeļu skaidiņu.

Recepti iesūtīja: Taschinka

 

Sastāvdaļas