Zaļo zirnīšu krēmzupa
Gatavā zupa ir ļoti maiga, viegla, svaiga.
Sastāvdaļas:
purava baltā daļa
1/2 neliela cukini
saldēti zaļie zirnīši (vasarā svaigie)
nedaudz laima sula
sāls, pipari pēc garšas
piens tik, lai no gatavā biezeņa sanāk biezzupa
mandeļu skaidiņas vai arī sasmalcinātas mandeles
Pagatavošana:
Sastāvdaļas ņēmu uz aci, bet aptuveni puravs un cukini vienādā daudzumā, bet zaļie zirnīši divreiz vairāk.
Sagriežam puravu gredzenos, cukini kubiņos, liekam katliņā, pielejam ūdeni - pavisam nedaudz, lai tik dārzeņiem ir kur sautēties.
Vāram uz mazas uguns zem vāka.
Pēc aptuveni 7 minūtēm pievienojam zaļos zirnīšus, sāli, piparus.Vāram, līdz viss izsķīst.
Gatavo biezeni sablenderējam, pielejam pienu tik, lai sanāk no biezeņa biezzupa, piepilinam laima sulu pēc garšas.
Apgrauzdējam mandeļu skaidiņas,uz vienu porciju liekam ap 1 ēd.k mandeļu skaidiņu.
Recepti iesūtīja: Taschinka