Sīpolu - siera krēmzupa

Lejam zupu bļodiņā, uzberam rīvētu sieru un apgrauzdētas sezama sēkliņas. Pasniedzam ar siera grauzdiņmaizītēm.

Izmanto franču virtuvei raksturīgās garšvielas. Autores foto

FOTO: Shutterstock.com

Izmanto franču virtuvei raksturīgās garšvielas. Autores foto

Sastāvdaļas:

300g sīpoli

1/2 neliela kāļa (kālis nepieciešams zupas tumēšanai, parasti liek miltus vai cieti, bet es nolēmu aizstāt ar kāli)

100g svaigais siers

100g puscietais siers (šo sieru izmantosim grauzdiņiem un zupas pasniegšanai)

pāris šķēles bagetes

250ml buljons (pašu vārīts)

sāls, pipari

provansas garšaugi, kas raksturīgi franču virtuvē (baziliks, raudene, majorāns, rozmarīns, salvija, timiāns, pētersīļi, estragons, lapu kārvele)

sezama sēkliņas

50g sviests

 

Pagatavošana:

Sīpolu sagriežam nelielos gabaliņos, būtībā - jo smalkāk, jo labāk apcepsies.

Reklāma
Reklāma

Sīpolus cepam sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievienojam sagrieztu kāli un turpām cept uz vidēji lielas uguns zem vāka, līdz sīpoli brūni.

 

Liekam katliņā un pielejam buljonu tik, lai kārtīgi nosegti dārzeņi. Pievienojam garšvielas un vāram, līdz kālis izsķīst.

 

Sablenderējam.

Ja zupa par biezu pielejam vēl bulojonu, iemaisām svaigo sieru.

Lejam zupu bļodiņā, uzberam rīvētu sieru un apgrauzdētas sezama sēkliņas. Pasniedzam ar siera grauzdiņmaizītēm.

 

 Recepti iesūtīja: Taschinka

 

Sastāvdaļas