Zirņu biezzupa - drēgnajiem vakariem
Šķelto zirņu biezzupa rudenī būs tieši laikā!
Sastāvdaļas:
- žāvēta gaļiņa
- šķeltie, dzeltenie zirņi
- karupeļi
- burkāni
- sīpoli
- puravi
- sāls, pipari, laurlapas
- graudu maizīte
Gatavošana:
Katlā ieleju ūdeni, lieku tajā žāvēto gaļiņu un ieberu šķeltos zirņus. Pievienoju garšvielas pēc vajadzības. Kad zirņi pusgatavi (no katla izņem žāvēto gaļu), lieku klāt sarīvētus burkānus un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Smalki sagriežu sīpolu un puravu, apcepu. Tad pievienoju zupai. Zupu vāru, kamēr dārzeņi mīksti. Ar blenderi sablenderēju visu. Pasniedzu zupas šķīvī. Žāvēto gaļiņu sagriežu kubiņos, pievienoju pasniedzot zupu.
Kamēr vārījās zupa, ņēmu graudu maizīti, apsmērēju ar sviestiņu un liku cepeškrāsnī. Apcepu gaiši brūnas. Izdevās fantastiskas, burtiski kusa mutē! :)
Pasniedzot zupu piedevās devu grauzdiņus.
Lai zupa izdodas sātīga un ir brīnišķīgas vakariņas!
Receptes autore - Agita Gabrāne.