Ķīniešu pupiņu zupa ar latviešu rudens veltēm
Apvienojam ārzemniecisko ar mūsu pašu - latviešu veltēm zupā!
Sastāvdaļas:
- Ķīnas pupiņas
- kartupeļi
- burkāni
- puravi
- svaigas ribiņas
- sāls, pipari, lauru lapa
Gatavošana:
1.Noskalo ribiņas un liek katlā vārīties. Kad tās uzvārās, tad noņem putas, pievieno garšvielas. Vāra uz lēnas uguns, līdz gaļiņa mīksta.
2.Nomizo kartupeļus un burkānus. Sarīvē salmiņos.
3.Atsevišķi izvāra uzbriedinātas Ķīnas pupiņas (skaistas, mazas, zaļas).
4.No buljona izņem gaļu, ber tajā sarīvētos kartupeļus un burkānus. Vāra, kamēr tie gandrīz gatavi.
5.Smalki sagriež puravus un pievieno zupā.
6.No ribiņām noņem gaļu jeb ''atkaulo'', sagriež mazākos gabaliņos un pievieno zupā.
7.Zupā pievieno izvārītās pupiņas.
8.Visu kopā vāra līdz visas sastāvdaļas mīkstas.
9.Izgaršo un pasniedz karstu ar skābo krējumu.
Komentārs no tēta pēc zupas nobaudīšanas - Cik tā garda! Sen tādu nebiju ēdis. :)
Receptes autore - Agita Gabrāne.