Ķirbju krēmzupas recepte
Šoreiz neparasta zupa - karstā ķirbju krēmzupa!
Sastāvdaļas:
- 1 neliels ķirbis
- 1 īkšķa lieluma ingvers
- 1 ēdamkarote kadiķogas
- 3 zariņi timiāna
- 400 ml saldā krējuma
- 100 g RASA klasiskā krēmsiera
- 3 daiviņas ķiploka
Gatavošana:
Krāsnī uz cepampapīra cep ķirbi lielos gabalos ar timiānu, ķiploku un pipariem. Cep 180 grādos, kamēr ķirbis palicis zeltains. Gatavošanas procesu pabeidz katliņā, pieliekot saldo krējumu, mazliet ūdens un dauzītas kadiķogas.
Masu liek blenderī un, pievienojot ingvera sulu blenderē, līdz viendabīgai masai. Masu izkāš caur sietu.
Liek katliņā, silda, pievieno RASA krēmsieru un garšvielas.
Ja zupu vēlas padarīt šķidrāku, pievieno karstu ūdeni.
Pasniedz sev vēlamā traukā.
Receptes autori: ''RASA melnās kastes meistarklases'' dalībnieki kopā ar apvienības ''Ze Food'' vadītāju, galda kultūras aktīvistu Arvi Zēmani.