Klasika - borščs. Taču receptei pievienojam izdomu!
Gatavojot klasiskus ēdienus, liec lietā izdomu un sen zināmajai zupai iegūsti jaunas garšas!
Sastāvdaļas:
- vārītas bietes
- vārītas pupiņas
- cūkgaļas cauraudzis
- kartupeļi
- burkāni
- sīpoli
- garšvielas
- sāls, pipari
- etiķis
- ķiploki
- nedaudz tomātu pastas tumēšanai
Gatavošana:
1. Liek katlā gabalos sagrieztu cūkgaļas cauraudzi.
2. Kad tas ir pusmīksts, pievieno salmiņos sagrieztus burkānus un kartupeļus.
3. Pa to laiku izvāra uzbriedinātas pupiņas.
4. Pannā apcep sīpolus ar tomātu pastu, pievieno zupai.
5. Zupai pievieno arī izvārītās pupiņas.
6. Zupai pievieno izvārītas, uz sakņu rīves sarīvētas bietes.
7. Izmaisa zupu, izgaršo. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
8. Zupas vārīšanas beigās iespiež ķiploku un pievieno etiķi pēc garšas.
9. Vēlreiz izgaršo zupu. Pasniedz ar skābo krējumu.
Recepte: Agita Gabrāne