Mana mīļākā ķirbju zupa ar vistas gaļu

Kamēr vēl ķirbji nav apnikuši, pa laikam ģimeni baroju ar zupu, kuras viena no būtiskajām sastāvdaļām ir tieši ķirbis. Klāt lieku arī tomātus, kas zupai piedod tīkamu skābumu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vajadzēs:

vistas šķiņķīšus 3 - 4 gb

burkānus 3 gab

vidēji lielus 8 kartupeļus 

ķirbi (apjoms pēc izvēles)

apmēram 5 tomātus 

lauru lapas

sāli, piparus, citas garšvielas pēc izvēles

ķiploku

krējumu

Liek vārīties vistas šķiņķīšus kopā ar garšvielām un burkāniem. 

Reklāma
Reklāma

Kamēr vārās vista, notīra un sarīvē ķirbi, nomizo un sagriež gabaliņos kartupeļus. 

Kad vista izvārījusies, to izņem no katliņa, attīra no kauliem. Pa to laiku katlā ieber iepriekš sagatavotos kartupeļus.

Uz pannas sasautē tomātus.

Kad kartupeļi izvārījušies, zupai pievieno atkauloto gaļu, pieber sarīvēto ķirbi un tomātus. Vāra vēl 7 minūtes. Pievieno sasmalcinātu ķiploku.

Pasniedz ar krējumu.

 

Sastāvdaļas