Mana mīļākā ķirbju zupa ar vistas gaļu
Kamēr vēl ķirbji nav apnikuši, pa laikam ģimeni baroju ar zupu, kuras viena no būtiskajām sastāvdaļām ir tieši ķirbis. Klāt lieku arī tomātus, kas zupai piedod tīkamu skābumu.
Vajadzēs:
vistas šķiņķīšus 3 - 4 gb
burkānus 3 gab
vidēji lielus 8 kartupeļus
ķirbi (apjoms pēc izvēles)
apmēram 5 tomātus
lauru lapas
sāli, piparus, citas garšvielas pēc izvēles
ķiploku
krējumu
Liek vārīties vistas šķiņķīšus kopā ar garšvielām un burkāniem.
Kamēr vārās vista, notīra un sarīvē ķirbi, nomizo un sagriež gabaliņos kartupeļus.
Kad vista izvārījusies, to izņem no katliņa, attīra no kauliem. Pa to laiku katlā ieber iepriekš sagatavotos kartupeļus.
Uz pannas sasautē tomātus.
Kad kartupeļi izvārījušies, zupai pievieno atkauloto gaļu, pieber sarīvēto ķirbi un tomātus. Vāra vēl 7 minūtes. Pievieno sasmalcinātu ķiploku.
Pasniedz ar krējumu.