Vistas zupa aizkavē augšējo elpceļu infekcijas attīstīšanos. Pierādīts jau kopš 12.gadsimta
Esi pamatīgi saaukstējies un ilgojies pēc miera un siltuma? Tad ir laiks vistas un dārzeņu zupai. Tās atveseļojošās spējas aprakstītas jau 12.gadsimtā.
Pētījumi apliecinājuši, ka vistas zupas temperatūra un sastāvdaļas aizkavē slimību izraisītāju vairošanos un līdz ar to arī augšējo elpceļu infekcijas attīstīšanos. Tā veicina arī deguna sekrētu atplūdi.
Pagatavošana: vistu liek vārīties 1,5 litrā ūdens un vāra pusotru stundu. Kad zupa vārījusies stundu, pievieno dārzeņus - sīpolus, seleriju, burkānus, lokus, ķiplokus, pētersīļus un pētersīļu sakni, kā arī garšvielas - ingveru, koriandru, piparu graudiņus, kardamonu, krustnagliņas, lauru lapas un kadiķogas.
Tikko gaļa ir mīksta, to atdala no kauliem, sīki sasmalcina, liek atpakaļ zupā. pagaršo un ēd iespējami karstu.
Atlikušo zupu sasaldē līdz nākamajai iespējamai slimības reizei.
Recepte no urzulas Bīringas " Veselības enciklopēdijas" (Jumava).