Cel galdā buljonu kopā ar vistas salātu sviestmaizi! Šefpavāra recepte

Nupat mēs, mammamuntetiem.lv, ciemojāmies restorānā “Čarlstons”, kura šefpavārs Haralds Mekšs dalījās ar zupu receptēm.
Kas gan ziemas salā var būt labāks par kūpošu vistas buljoniņu?!

FOTO: Aigars Hibneris

Kas gan ziemas salā var būt labāks par kūpošu vistas buljoniņu?!

 

Ģimenes portāls mammamuntetiem.lv ir sācis restorānu apceļošanu, lai mūsu Virtuves sadaļā vienkopus saliktu Latvijas pavāru labākās receptes! Restorāna “Čarlstons” šefpavārs Haralds Mekšs dalījās ar lielisku ideju, ko es noteikti likšu lietā, sagaidot mājās ciemiņus – sasildīšu viņus ar vistas buljoniņu, kas pasniegts kopā ar vistas salātu sviestmaizi.

 

Sastāvdaļas zupai:

Vistas gaļa 0,3kg

 

Citronzāle 1 gb.

 

Ingvers 3 g

 

Burkāni 1 gb.

 

Selerijas kāts 1gb.

 

Sīpols 1gb.

 

Lauru lapa 2 gb.

 

Pipari, sāls, cukurs pēc garšas

 

Gatavošana:

1. Sīpolus, burkānus, selerijas kātu nomizo un sagriež lielos gabalos. Vistu liek ūdenī, uzvāra un noputo. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 2 stundas.

2. Zupu nolej sietā, gaļu izmanto salātiem, ko likt uz maizes.

3. Buljonu pasniedz karstu. Lieliski, ja to var dekorēt ar pašu diedzētiem zaļumiem.

Vistas buljona recepte

Reklāma
Reklāma

Kā vizuāls akcents buljonam kalpo veselīgais, nupat uzdīgušais zirņa asniņš!

Sastāvdaļas salātiem:

Vistas gaļa no buljona

Graudu sinepes (Dižonas sinepes) 

Rīvēts ingvers

Skābs krējums

Sāls, pipari pēc garšas

Saldskābmaize

Vistas gaļas salāti

Vistas salātu gatavošana:

Vistas gaļu saplūkā, pievieno graudu sinepes, rīvētu ingveru, skābu krējumu, sagrieztu selerijas kātu, sāli, piparus, samaisa un liek uz maizes. Ar sastāvdaļām var variēt pēc patikas un garšas!

 

mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa

Ciemos pie restorāna "Čarlstons" šefpavāra Haralda Mekša devās portāla mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 


restorāns čarlstonsRestorāns-bārs "Čarlstons"

www.charlestons.lv

Blaumaņa iela 38/40, Rīga

e-pasts: info@restaurant-riga.com

tālrunis rezervācijām: +371  67770573

Banketu komanda: +371  67770572

 

 

 

Sastāvdaļas