Cel galdā buljonu kopā ar vistas salātu sviestmaizi! Šefpavāra recepte
Ģimenes portāls mammamuntetiem.lv ir sācis restorānu apceļošanu, lai mūsu Virtuves sadaļā vienkopus saliktu Latvijas pavāru labākās receptes! Restorāna “Čarlstons” šefpavārs Haralds Mekšs dalījās ar lielisku ideju, ko es noteikti likšu lietā, sagaidot mājās ciemiņus – sasildīšu viņus ar vistas buljoniņu, kas pasniegts kopā ar vistas salātu sviestmaizi.
Sastāvdaļas zupai:
Vistas gaļa 0,3kg
Citronzāle 1 gb.
Ingvers 3 g
Burkāni 1 gb.
Selerijas kāts 1gb.
Sīpols 1gb.
Lauru lapa 2 gb.
Pipari, sāls, cukurs pēc garšas
Gatavošana:
1. Sīpolus, burkānus, selerijas kātu nomizo un sagriež lielos gabalos. Vistu liek ūdenī, uzvāra un noputo. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 2 stundas.
2. Zupu nolej sietā, gaļu izmanto salātiem, ko likt uz maizes.
3. Buljonu pasniedz karstu. Lieliski, ja to var dekorēt ar pašu diedzētiem zaļumiem.
Kā vizuāls akcents buljonam kalpo veselīgais, nupat uzdīgušais zirņa asniņš!
7 FOTO Gatavo šefpavārs Haralds Mekšs! + 3 Skatīt visus
Sastāvdaļas salātiem:
Vistas gaļa no buljona
Graudu sinepes (Dižonas sinepes)
Rīvēts ingvers
Skābs krējums
Sāls, pipari pēc garšas
Saldskābmaize
Vistas salātu gatavošana:
Vistas gaļu saplūkā, pievieno graudu sinepes, rīvētu ingveru, skābu krējumu, sagrieztu selerijas kātu, sāli, piparus, samaisa un liek uz maizes. Ar sastāvdaļām var variēt pēc patikas un garšas!
Ciemos pie restorāna "Čarlstons" šefpavāra Haralda Mekša devās portāla mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Blaumaņa iela 38/40, Rīga
e-pasts: info@restaurant-riga.com
tālrunis rezervācijām: +371 67770573
Banketu komanda: +371 67770572