Sasildies ar veģetāro ķirbja-pastinaka krēmzupu!
Ķirbja-pastinaka krēmzupa, kas pasniegta ar zilo sieru un ķirbju sēklām - tās ir jaunas garšas tavā ēdienkartē. Zupa ir garda un izskatās grezni, tāpēc to noteikti ir vērts celt galdā ne vien ģimenes vakariņās, bet arī, kad ierodas viesi. Recepeti mammamuntetiem.lv atklāj restorāna "Čarlstons" šefpavārs Haralds Mekšs.
Sastāvdaļas:
Ķirbis 0,5 kg
Pastinaks 0,2 kg
Burkāni 0,1 kg
Sīpoli 0,1 kg
Ķiploki 20 g
Sāls, pipari (pēc garšas)
Zilais siers
Ķirbju sēklas
Sviests
Gatavošana:
1. Nomizotu ķirbi, sīpolus, ķiplokus, burkānus, pastinaku sagriež nelielos gabalos un liek iepriekš sakarsēta katlā ar sviestu - visus dārzeņus apcep zeltaini brūnu.
2. Pievieno dārzeņu (var arī vistas) buljonu un visu vāra līdz dārzeņi kļuvuši mīksti.
3. Masu sablenderē un izkāš caur sietu, vēlreiz uzvāra un pasniedz, pārberot ar rupjos gabalos grieztu zilo sieru un grauzdētām ķirbju sēklām.
Zilais siers, grauzdētas ķirbju sēklas, svaigi dzinumi - tā ir lieliska garšas buķete!
Savu iecienīto ķirbju zupas recepti portālam mammamuntetiem.lv atklāj šefpavārs Haralds Mekšs.