Sasildies ar veģetāro ķirbja-pastinaka krēmzupu!

Ķirbja-pastinaka krēmzupa, kas pasniegta ar zilo sieru un ķirbju sēklām - tās ir jaunas garšas tavā ēdienkartē. Zupa ir garda un izskatās grezni, tāpēc to noteikti ir vērts celt galdā ne vien ģimenes vakariņās, bet arī, kad ierodas viesi. Recepeti mammamuntetiem.lv atklāj restorāna "Čarlstons" šefpavārs Haralds Mekšs. 
Skat! Zupai uzkaisīti dīgstiņi - tos tu vari mājās uz palodzes uzaudzēt pats!

FOTO: Aigars Hibneris

Skat! Zupai uzkaisīti dīgstiņi - tos tu vari mājās uz palodzes uzaudzēt pats!

Sastāvdaļas:

Ķirbis 0,5 kg

Pastinaks 0,2 kg

Burkāni 0,1 kg

Sīpoli 0,1 kg

Ķiploki 20 g

Sāls, pipari (pēc garšas)

Zilais siers

Ķirbju sēklas

Sviests

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Nomizotu ķirbi, sīpolus, ķiplokus, burkānus, pastinaku sagriež nelielos gabalos un liek iepriekš sakarsēta katlā ar sviestu - visus dārzeņus apcep zeltaini brūnu. 

2. Pievieno dārzeņu (var arī vistas) buljonu un visu vāra līdz dārzeņi kļuvuši mīksti. 

3. Masu sablenderē un izkāš caur sietu, vēlreiz uzvāra un pasniedz, pārberot ar rupjos gabalos grieztu zilo sieru un grauzdētām ķirbju sēklām.

 

Veģetārā ķirbju biezeņzupa

Zilais siers, grauzdētas ķirbju sēklas, svaigi dzinumi - tā ir lieliska garšas buķete!

 

Restorāns Čarlstons

Savu iecienīto ķirbju zupas recepti portālam mammamuntetiem.lv atklāj šefpavārs Haralds Mekšs.