Skābu kāpostu zupa ar krāsnī ceptiem, zeltainiem kartupeļiem
Lai sasildītos šajā ziemas sala kulminācijā, atliek vien mājās pagatavot skābu kāpostu zupu ar krāsnī ceptiem kartupelīšiem. Uzklāj skaistu galdautu, aizdedz svecīti un mājīgas vakariņas ir tavā acu priekšā!
Sastāvdaļas:
- skābi kāposti
- cauraugusi svaiga gaļa
- putraimi
- sāls
- lauru lapas
- kartupeļi
- garšvielas
- eļļa
Gatavošana:
- Katlā liek sagrieztu cauraugušo gaļu, aplej ar ūdeni, uzvāra, noputo.
- Pievieno skābos kāpostus un nedaudz putraimus, pieber sāli.
- Uz lēnas uguns vāra, kamēr kāposti un gaļa ir mīksta.
- Zupu izgaršo. Ja nepieciešams, pievieno garšvielas, piemēram, lauru lapas.
- Šo zupu var vārīt arī bez gaļas.
- Kamēr zupa vārās, nomizo kartupeļus, sagriež uz pusītēm, apkaisa ar garšvielām un nedaudz ar eļļu.
- Visu samaisa un liek cepeškrāsnī cepties gatavu - zeltaini brūnu.
- Karstu zupu ar gaļu pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem.
Recepte: Agita Gabrāne