Skābu kāpostu zupa ar krāsnī ceptiem, zeltainiem kartupeļiem

Lai sasildītos šajā ziemas sala kulminācijā, atliek vien mājās pagatavot skābu kāpostu zupu ar krāsnī ceptiem kartupelīšiem. Uzklāj skaistu galdautu, aizdedz svecīti un mājīgas vakariņas ir tavā acu priekšā!

Brrr..ārā ir auksti un prasās pēc kaut kā silta!

FOTO: Shutterstock.com

Brrr..ārā ir auksti un prasās pēc kaut kā silta!

Sastāvdaļas:

  • skābi kāposti
  • cauraugusi svaiga gaļa
  • putraimi
  • sāls
  • lauru lapas
  • kartupeļi
  • garšvielas
  • eļļa

Gatavošana:

  • Katlā liek sagrieztu cauraugušo gaļu, aplej ar ūdeni, uzvāra, noputo.
  • Pievieno skābos kāpostus un nedaudz putraimus, pieber sāli.
  • Uz lēnas uguns vāra, kamēr kāposti un gaļa ir mīksta.
  • Zupu izgaršo. Ja nepieciešams, pievieno garšvielas, piemēram, lauru lapas.
  • Šo zupu var vārīt arī bez gaļas.
  • Kamēr zupa vārās, nomizo kartupeļus, sagriež uz pusītēm, apkaisa ar garšvielām un nedaudz ar eļļu.
  • Visu samaisa un liek cepeškrāsnī cepties gatavu - zeltaini brūnu.
  • Karstu zupu ar gaļu pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas