Eksotiskā un interesantā kokosriekstu zupa

Kad uznāk tas iedvesmojošais mirklis, kad patiešām vēlies iepriecināt savu ģimeni ar kaut ko jaunu, nebijušu, interesantu un garšīgu, izmēģini šo - kokosriekstu zupu!

 Pirms pasniegšanas dekorē tā, kā pašam labpatīk.Izskatās patiešām gardi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirms pasniegšanas dekorē tā, kā pašam labpatīk.Izskatās patiešām gardi.

Sastāvdaļas:

  •  400 ml buljona (vistas, dārzeņu vai zivs)
  • 250 ml kokosriekstu piena
  • 1 stiebrs citronzāles
  • 1 gab. asā čili
  • 1 cm ingvera
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 1 ēd.k. zivju mērces
  • 1 ēd.k. austeru mērces
  • 400 g garneļu
  • 1 gab. paprikas
  • 1 gab. sarkanā sīpola
  • 1 gab. burkāna
  • 1/2 gab. baltā redīsa
  • 1 sauja kindzas

Gatavošana:

  • Liek vārīties buljonu. Pievieno citronzāli, čili, ingveru un cukuru. Vāra 10 minūtes.
  • Pievieno zivju mērci un austeru mērci. Turpina vārīt vēl 10 minūtes.
  • Nokāš buljonu un liek atkal vārīties, pievienojot kokosriekstu pienu.
  • Nogaršo. Ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru vai svaigu citrona sulu. 
  • Buljonam jābūt saldeni skābam un nedaudz asam.
  • Sagriež dārzeņus strēmelēs un liek zupā. Vāra 5 minūtes. 
  • Neilgi pirms gatavības, pievieno garneles un kindzu.

Garneles pievieno tikai pašās beigās, lai tās nesarautos un nekļūtu sausas.

Reklāma
Reklāma

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas