Eksotiskā un interesantā kokosriekstu zupa
Kad uznāk tas iedvesmojošais mirklis, kad patiešām vēlies iepriecināt savu ģimeni ar kaut ko jaunu, nebijušu, interesantu un garšīgu, izmēģini šo - kokosriekstu zupu!
Sastāvdaļas:
- 400 ml buljona (vistas, dārzeņu vai zivs)
- 250 ml kokosriekstu piena
- 1 stiebrs citronzāles
- 1 gab. asā čili
- 1 cm ingvera
- 1 ēd.k. brūnā cukura
- 1 ēd.k. zivju mērces
- 1 ēd.k. austeru mērces
- 400 g garneļu
- 1 gab. paprikas
- 1 gab. sarkanā sīpola
- 1 gab. burkāna
- 1/2 gab. baltā redīsa
- 1 sauja kindzas
Gatavošana:
- Liek vārīties buljonu. Pievieno citronzāli, čili, ingveru un cukuru. Vāra 10 minūtes.
- Pievieno zivju mērci un austeru mērci. Turpina vārīt vēl 10 minūtes.
- Nokāš buljonu un liek atkal vārīties, pievienojot kokosriekstu pienu.
- Nogaršo. Ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru vai svaigu citrona sulu.
- Buljonam jābūt saldeni skābam un nedaudz asam.
- Sagriež dārzeņus strēmelēs un liek zupā. Vāra 5 minūtes.
- Neilgi pirms gatavības, pievieno garneles un kindzu.
Garneles pievieno tikai pašās beigās, lai tās nesarautos un nekļūtu sausas.
Recepte: ''Aikāgaršo''