Brīvdienu vakariņām: maigais laša čauders

Katrs gatavo pēc savas gaumes un prasmēm, tāpat arī ir ar laša čauderu - angļi to gatavo, pievienojot pienu un saldo krējumu, bet Manhetenas čauderam tiek pievienoti tomāti. Taču mēs pagatavosim vēl mazliet citādāku laša čauderu!

Čauders - pabieza, maiga jūras velšu un dārzeņu zupa ar bagātīgu garšu buķeti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Čauders - pabieza, maiga jūras velšu un dārzeņu zupa ar bagātīgu garšu buķeti.

Sastāvdaļas:

  1. 400g svaiga laša fileja
  2. 1 purava kāts
  3. 200g ķiršu (''cherry'') tomātiņi
  4. 1 sarkanais čilli pipars
  5. 1/2 paprika
  6. 500g kartupeļi (~5-6 gab.)
  7. 200g kukurūza (konservēta)
  8. 0,7l buljons (vistas)
  9. 200ml piens
  10. 100ml saldais krējums
  11. 2 ēd.k. sviests
  12. 2 daiviņas ķiploka
  13. dilles
  14. 1/2 citrona sula
  15. olīveļļa
  16. garšvielas - sāls, pipari

Gatavošana:

  1. Laša filejai noņem ādu . Lasi sadala vidēja izmēra kubiciņos.
  2. Sagriež purava balto daļu aplīšos vai pusaplīšos, tomātiņus sagriež četrās daļās, kartupeļus - stienīšos, papriku sagriež nelielās šķēlītēs, čili piparu smalki sagriež, ķiploku izspiež caur ķiplokspiedi vai arī ļoti smalki sakapā. 
  3. Uzkarsē padziļu pannu. Pannā ielej ēdamkaroti olīveļļas, izkausē sviestu.
  4. Katlā ielej buljonu un uzvāra (var izmantot arī buljona kubiciņus) .
  5. Uzkarsētajā pannā liek smalki sakapāto ķiploku un čili piparu. Tos apcep.
  6. Kad ķiploks apcepies, tam pievieno pārējos dārzeņus, izņemot tomātus . Visu apcep.
  7. Kad dārzeņi apcepušies, tos pievieno katlā pie buljona. Vāra uz nelielas uguns ~ 10-15 minūtes. Pievieno garšvielas. Ja vēlaties zupai piešķirt eksotiskāku garšu, tai var pievienot citronpiparus, sāli, citronzāles pulveri un Kafa pulveri. 
  8. Kad kartupeļi ir gandrīz gatavi, sakarsē pannu ar sviestu un eļļu, un tajā apcep tomātiņus. Kad tie apcepušies, pievieno katlā pie zupas.
  9. Zupai pievieno kukurūzu un pienu. Uzvāra.
  10. Paralēli uz pannas viegli apcep laša gabaliņus.
  11. Kad zupa pēc piena pievienošanas ir uzmetusi pirmo ''burbuli'', tai pievieno laša gabaliņus un iespiež citrona sulu. Uzmanīgi apmaisa zupu un ļauj pavārīties 1-2 minūtes. (Ieteicams zupu aktīvi nemaisīt, lai laša gabaliņi neizšķīstu.)
  12. Beigās zupai pievieno saldo krējumu , visu viegli apmaisa. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno papildus garšvielas. To uzvāra līdz ''pirmajam burbulim''. Tad noslēdz uguni un ļauj 3-5 minūtes garšām sadraudzēties.
  13. Pasniedzot zupu, to pārkaisa ar svaigi sakapātām dillēm.

Recepte: Cepucepu.lv'

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas