Klasiskā biešu aukstā zupa latviešu gaumei
Ir sācies aukstās zupas laiks! Kas gan var būt labāks par auksto zupu siltā pēcpusdienā? Kā arī, tā ir pavisam vienkārši pagatavojama, veselīga un, pats galvenais, garšīga!
Sastāvdaļas:
- 1 garš gurķis
- 3 olas
- buntīte lociņu
- buntīte diļļu
- 3 l kefīra
- sāls, pipari, sinepes
- 0,8 l burciņa marinētu (mājas) biešu
Gatavošana:
- Olas novāra, nomizo un sarīvē.
- Gurķi sagriež salmiņos.
- Dilles un lociņus smalki sasmalcina.
- Visam klāt lej kefīru, pievieno sāli, piparus un sinepes, izgaršo.
- Ja zupa ir par biezu, var pievienot novārītu aukstu ūdeni.
Recepte: Agita Gabrāne