Pusdienas zivju mīļotājiem - laša zupa

Šī recepte būs tieši laikā, ja vēlēsies pusdienās pagatavot kaut ko garšīgu, taču ne sarežģītu. Īpaši garšos zivju cienītājiem! 

Lūk, pusdienas galdā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lūk, pusdienas galdā!

Sastāvdaļas:

  • laša zupas izlase  (filejas, utml.)
  • kartupeļi
  • burkāni 
  • dilles
  • garšvielas

Gatavošana:

  • Katlā ielej ūdeni un liek vārīties laša fileju.
  • Kamēr fileja vārās, no ūdens virspuses nosmeļ putiņas.
  • Kad fileja ir izvārījusies , to izceļ uz šķīvja.
  • Katlā palikušo buljonu izkāš caur sietu pārlejot (lai izkāstu asakas).
  • Buljonu ielej atpakaļ katlā.
  • Nomizo kartupeļus un burkānus.
  • Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē un visu ber katlā.
  • Lasi atdala no ādas un asakām, ber katlā.
  • Zupai pievieno garšvielas pēc patikas, sagriež un klāt pieber dilles.
  • Ja vēlās specefiskāku garšu, var pievienot buljona kubiņu, jo laša buljons pats par sevi ir maigs un ar neizteiktu garšu.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas