Pusdienas zivju mīļotājiem - laša zupa
Šī recepte būs tieši laikā, ja vēlēsies pusdienās pagatavot kaut ko garšīgu, taču ne sarežģītu. Īpaši garšos zivju cienītājiem!
Sastāvdaļas:
- laša zupas izlase (filejas, utml.)
- kartupeļi
- burkāni
- dilles
- garšvielas
Gatavošana:
- Katlā ielej ūdeni un liek vārīties laša fileju.
- Kamēr fileja vārās, no ūdens virspuses nosmeļ putiņas.
- Kad fileja ir izvārījusies , to izceļ uz šķīvja.
- Katlā palikušo buljonu izkāš caur sietu pārlejot (lai izkāstu asakas).
- Buljonu ielej atpakaļ katlā.
- Nomizo kartupeļus un burkānus.
- Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē un visu ber katlā.
- Lasi atdala no ādas un asakām, ber katlā.
- Zupai pievieno garšvielas pēc patikas, sagriež un klāt pieber dilles.
- Ja vēlās specefiskāku garšu, var pievienot buljona kubiņu, jo laša buljons pats par sevi ir maigs un ar neizteiktu garšu.
Recepte: Agita Gabrāne