Pikantā zupa ar papriku
Kamēr vasara vēl nespēj ieskrieties ar karstu laiku, vērts pagatavot silto zupiņu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 500 g mīkstas liellopa gaļas
- 750 ml gaļas buljona
- 2 kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 sarkanā saldā paprika
- 1 dzeltenā saldā paprika
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 1/2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
- 2-3 ēdamkarotes eļļas
- 2-3 lauru lapas
- saišķītis svaigu diļļu
- majorāns
- timiāns
- baziliks
- sāls un malti pipari
Pagatavošana:
1.Liellopu gaļu sagriez nelielos kubiņos. Dziļā pannā ielej eļļu, kārtīgi uzkarsē, liec tajā gaļu un apcep 5 minūtes uz lielas uguns. Pieber sasmalcinātus sīpolus, pēc tam kubiņos sagrieztus burkānus. cep uz vidēji lielas uguns, līdz dārzeņi kļūst nedaudz mīksti. Pievieno tomātu biezeni un sautē 5-7 minūtes. Pielej jau iepriekš pagatavoto gaļas buljonu.
2.Kad zupa uzvārījusies, noņem putas. kartupeļus sagriez kubiņos, ber zupā un vāri 15 minūtes. Pieliec paprikas kubiņus, arsē vēl 5 minūtes. Kad līdz gatavībai atlikušas 5 minūtes, zupā iemet lauru lapas, sasmalcinātu ķiploku, šķipsniņu majorāna, timiāna un bazilika. Pievieno sāli un piparus.
3.Karsto zupu lej zupas šķīvjos, apbārsti ar sasmalcinātām dillēm.
Recepte un foto no žurnāla "Saimniece. Zupas" (2012.gada specizdevums).