Dārzeņu aukstā zupa karstai vasarai dienai. RECEPTE

Šāds aukstās zupas veids noteikti vislabāk patiks dārzeņu mīļotājiem.
Esi radošs un nebaidies variēt!

FOTO: Shutterstock.com

Esi radošs un nebaidies variēt!

Sastāvdaļas: 

  • 5 vārīti kartupeļi
  • 3 vārīti burkāni
  • buntīte sarkano redīsu
  • 1/3 daļa vārītu ziedkāpostu
  • 3l kefīra
  • buntīte lociņu un diļļu
  • 4 vārītas olas
  • sāls, pipari, sinepes
  • ja nepieciešams – vārīts, atdzesēts ūdens

 

Gatavošana

  1. Novārītos kartupeļus nomizo, sagriež četrās daļās un plānās šķēlītēs.
  2. Novārītos burkānus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Redīsus nomazgā, ja lielāki, tos sagriež četrās daļās un plānās šķēlītēs.
  4. Olas nomizo un sarīvē uz sakņu rīves.
  5. Dilles un lociņus smalki sasmalcina.
  6. Novārītu ziedkāpostu sadala nelielās rozetītēs.
  7. Dārzeņiem klāt lej kefīru, pievieno garšvielas un izmaisa.
  8. Ja zupa ir par biezu, to pašķaida ar vārītu, atdzesētu ūdeni.
Reklāma
Reklāma

 

Recepte: Agita Gabrāne