Dārzeņu aukstā zupa karstai vasarai dienai. RECEPTE
Šāds aukstās zupas veids noteikti vislabāk patiks dārzeņu mīļotājiem.
Sastāvdaļas:
- 5 vārīti kartupeļi
- 3 vārīti burkāni
- buntīte sarkano redīsu
- 1/3 daļa vārītu ziedkāpostu
- 3l kefīra
- buntīte lociņu un diļļu
- 4 vārītas olas
- sāls, pipari, sinepes
- ja nepieciešams – vārīts, atdzesēts ūdens
Gatavošana
- Novārītos kartupeļus nomizo, sagriež četrās daļās un plānās šķēlītēs.
- Novārītos burkānus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs.
- Redīsus nomazgā, ja lielāki, tos sagriež četrās daļās un plānās šķēlītēs.
- Olas nomizo un sarīvē uz sakņu rīves.
- Dilles un lociņus smalki sasmalcina.
- Novārītu ziedkāpostu sadala nelielās rozetītēs.
- Dārzeņiem klāt lej kefīru, pievieno garšvielas un izmaisa.
- Ja zupa ir par biezu, to pašķaida ar vārītu, atdzesētu ūdeni.
Recepte: Agita Gabrāne