Pikantā tomātu zupa

Šī zupa ir visai pikanta un gatavota no dažādiem dārzeņiem, ar nelielu "cūkgaļas iešprici". Krāsaini un gardi!

Šīs zupas pagatavošanai nepieciešams ievērojams laiks, bet rezultāts nepievils.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šīs zupas pagatavošanai nepieciešams ievērojams laiks, bet rezultāts nepievils.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

- 700 g sasmalcinātu savā sulā konservētu tomātu

- 2 liellopa kauli

- 150 g ne pārāk liesas cūkgaļas krūtiņas

- liela sauja smalku makaronu

- neliels sīpols

- puravs

- burkāns

- cukini

- maza selerijas sakne

- 1 glāze sarkano pupiņu

- 2 ķiploka daiviņas

- saišķītis spinātu

- saišķītis bazilika

- 2 ēdamkarotes auksta spieduma olīveļļas

Reklāma
Reklāma

- 2 lauru lapas

- krustnagliņa

- svaigi malti melnie pipari, sāls

- parmezāns

 

Gatavošana:

Pirmais darbiņš, kas veicams, turklāt savlaicīgi - iemērc pupiņas uz 10 stundām aukstā ūdenī, tad nomazgā, uzlej svaigu aukstu ūdeni un liec vārīties. Uzvāri, sutini katlā bez vāka 40 minūtes, tad liec caurdurī.

Kaulus ievieto cepešķrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādu temperatūrai, cep 10-15 minūtes. Apbrūninātus liec lielā katlā, uzlej 2 litrus ūdens un liec uz lielas uguns vārīt. Pēc noputošanas katlā iemet krustnagliņu, nenomizotas ķiploku daiviņas. Vāri uz mazas uguns 2 1/2- 3stundas. Kaulus izņem, bet buljonu izkās.

Sīpolu, burkānu, seleriju un cukini sagriez vidēji lielos kubiņos. Puravu (visu balto daļu un 2-3 cm zaļās daļas) sagriez plānos pusapļos, nomazgā un nosusini.

Cūkgaļu sagriez īsos, plānos stienīšos. Uzkarsē olīveļļu lielā katlā ar biezu dibenu, liec tajā gaļu un maisot cep 3-4 minūtes. Pieliec visus dārzeņus. Apmaisot cept uz vidēji lielas uguns 20 minūtes. Neļauj dārzeņiem kļūt brūnganiem.

Baziliku un spinātu kātiņus norauj un sasmalcini. Lapiņas rupji sakapā. Katlā liec konservētus tomātus ar visu sulu, iemet lauru lapas, sasmalcināto spinātu un bazilika stiebrus. Pieliec pupiņas, pielej buljonu un vāri katlā zem vāka 30 minūtes uz vismazākās uguns.

Zupā liec makaronus, spinātu un bazilika laiņas, pieber sāli un piparus. Vāri aptuveni 10 minūtes, kamēr makaroni kļūst mīksti. Zupu pasniedz ļoti karstu, apbārstītu ar rīvētu sieru.

 

Recepte un foto no žurnāla "Saimniece. Zupas." (specizdevums 2012.)

 

Sastāvdaļas