Pusdienas nedēļas nogalei: Lēcu zupa ar grauzdētu bageti
Sastāvdaļаѕ:
Lēcas 200g
Kartupeļi
Bagete
Bekona šķēles
Sīpols
Ķiploks
Ingvers
Vistas buljons
Sāls
Gatavošana:
1. Lēcas noskalojam ar aukstu ūdeni.
2. Aplejam ar vistas buljonu, pieliekam klāt smalki sagrieztu divus jaunos kartupeļυѕ un liekam vārīties. Veidosies putas, kuras nosmeļаm.
3. Pannā ieliekam ēdamkaroti sviesta un apcepam smalki sagrieztu balto sīpolu, nelielu ingvera gabaliņu un vienu ķiploka daiviņu. Liekam klāt zupai un vārām vēl 3-4 minūtes.
4. Bageti salaužаm nelielos gabaliņos, aptinam ar bekona šķēli un spraužаm uz koka iesmiņa kā šašliku. Apcepam bageti cepeškrāsnī brūnu.
5. Lēcu zupu sablenderējam, virsū kārtojam apceptos bagetes gabaliņus un pasniedzam karstu.
Autors: Aigars Jansons, Labuapetiti.com