Vasaras tomātu zupa jeb gaspačo
Šo zupu var droši ēst cukura diabēta pacienti. Vasaras tomātu zupas recepti cukura diabēta pacientiem izstrādāja uztura speciāliste Liene Sondore.
4porcijas. Pagatavošanas laiks~ 1,5h
Vienā porcijā: OBV- 5; T-8 ;OGĻH- 20; Kcal- 172; MV-1,6
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1,5 kg tomātu
1 liels gurķis
3 ķiploku daiviņas
5 seleriju kāti
1 sarkanais sīpols
1 sarkanā paprika
4 ēdamkarotes olīveļļas
1 citrons (ja nepieciešams pievienot sulu pēc garšas)
sāls, svaigi malti melnie pipari
Balzamiko, tabasco mērces
Pasniegšanai: buntīte svaiga bazilika
Pagatavošanas gaita:
1. Tomātus blanšē, novelk miziņas. ~ 500 g tomātus sagriež mazos gabaliņos, pārējos sablendē.
2. Gurķi, selerijas kātus, papriku sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu notīra, smalki sagriež, ķiploku daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedni.
3. Pēc izvēles pasniedz pārkaisītu ar svaigu baziliku.