Kabaču biezzupa
Vai esi biezzupu cienītājs? Tad šī biezzupa tev liksies patiesi garda, steidz pagatavot!
Sastāvdaļas:
- 2 nelieli kabači
- 3 kartupeļi
- zaļie zirnīši
- saldais krējums
- baltmaizes grauzdiņi pasniegšanai
- pētersīļi
- sāls, pipari
Gatavošana:
- Kabačus un kartupeļus nomizo, tos sagriež nelielos gabaliņos, liek katlā vārīties.
- Tiem klāt pieber zaļos zirnīšus, pieliek sāli un piparus.
- Kad dārzeņi ir mīksti, tiem klāt pievieno sasmalcinātus pētersīļus.
- Visus dārzeņus sablenderē, tiem pielej saldo krējumu.
- Biezzupu uzvāra un pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem (kuri apcepti ķiploku zaļumu sviestiņā).
Recepte: Agita Gabrāne