Veģetārā baraviku zupa
Šogad Mеža māte sēņotājus bija dāsni apveltījusi ar apšu bekām, vilnīšiem un bērzlapēm. Taču visvairāk šogad sēņotāju grozos bija baravikas. Tāpēc pagatavo gardu baraviku zupu.
Sastāvdaļаѕ:
Baravikas 300-500g
Sīpoli 1 neliels
Burkāni 1 gab.
Kartupeļi 4-5 gab.
Dilles
Krējums
Olīveļļa
Sviests
Lauru lapa
Sāls, pipari
Gatavošana:
Katlā liekam vārīties mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļυѕ. Kad
kartupeļi ir pusmīksti, liekam klāt sagrieztas baravikas un vāram
līdz kartupeļi ir gatavi. Ja veidojas putas, tās nosmeļаm.
Nelielā eļļаѕ daudzumā liekam cepties ripiņās sagrieztus burkānus.
Pēc 3-4 minūtēm pieliekam klāt smalki sagrieztus sīpolus un 30-40g
sviestu. Cepam līdz sīpoli ir kļuvuši viegli zeltaini.
Zupai pieliekam klāt 4-5 melno piparu graudus un nelielu lauru
lapu.
Sīpolus un burkānus liekam klāt sēņu zupai, pievienojam sāli un
vāram vēl kādas pāris minūtes. Ja vāra ilgāk, tad kartupeļi sāk
izšķīst un zupa paliek miltaināka, biezāka.
Var pasniegt ar karoti skāba krējuma un svaigi sagrieztām
dillītēm.
Svaigu baraviku zupa ir gatava, lai labi garšo, labu apetīti un
neaizmirstam pateikt paldies arī Mеža mātei!
Avots: http://labuapetiti.com