Vārām uz ugunskura rudenīgu ribiņu zupu!

Kad ārā vēsi un tumši, var sarīkot kārtīgu pikniku ar zupas vārīšanu!

Uz ugunskura gatavota zupa garšos pat tiem, kuri zupas parasti neēd! Netici? Izmēģini!

FOTO: Shutterstock.com

Uz ugunskura gatavota zupa garšos pat tiem, kuri zupas parasti neēd! Netici? Izmēģini!

Nepieciešams:

žāvētas cūkgaļas ribiņas 600 grami

burkāni 3 gab

ķiploki 3 daiviņas

sīpols 3 gab

selerija 1 gab

kāposts 1/2 galviņas

kartupeļi 1 kg

sviesta pupiņu pākstis 500 g

garšvielas (sāls, pipari, ķimenes, majorāns, lauru lapas)

garšaugi (loki, dilles, pētersīļi)

Reklāma
Reklāma



Pagatavošana:
Sagriež ribiņas gabalos. Liek katlā virs ugunskura,  pārlej ar 2 litriem auksta ūdens. Pievieno burkānus, sīpolus, seleriju, garšvielas pēc vajadzības.

Vāra uz uguns, kamēr gaļa sāk "lēkt" nost no kauliem. Tad pievieno smalki sagrieztus kāpostus un kartupeļus. 

Kad kāposti un kartupeļi mīksti, pievieno gabaliņos sagrieztas sviesta pupiņu pākstis.

Noslēgumā pievieno saspiestu ķiploku un garšaugus pēc vajadzības.

 

Zupu pasniedz māla bļodās ar krējumu. 

 

Sastāvdaļas