Vārām uz ugunskura rudenīgu ribiņu zupu!
Kad ārā vēsi un tumši, var sarīkot kārtīgu pikniku ar zupas vārīšanu!
Nepieciešams:
žāvētas cūkgaļas ribiņas 600 grami
burkāni 3 gab
ķiploki 3 daiviņas
sīpols 3 gab
selerija 1 gab
kāposts 1/2 galviņas
kartupeļi 1 kg
sviesta pupiņu pākstis 500 g
garšvielas (sāls, pipari, ķimenes, majorāns, lauru lapas)
garšaugi (loki, dilles, pētersīļi)
Pagatavošana:
Sagriež ribiņas gabalos. Liek katlā virs ugunskura, pārlej ar
2 litriem auksta ūdens. Pievieno burkānus, sīpolus, seleriju,
garšvielas pēc vajadzības.
Vāra uz uguns, kamēr gaļa sāk "lēkt" nost no kauliem. Tad pievieno smalki sagrieztus kāpostus un kartupeļus.
Kad kāposti un kartupeļi mīksti, pievieno gabaliņos sagrieztas sviesta pupiņu pākstis.
Noslēgumā pievieno saspiestu ķiploku un garšaugus pēc vajadzības.
Zupu pasniedz māla bļodās ar krējumu.