Sātīgā zirņu zupa
Dažkārt prasās kāda sātīga zupa, piemēram, zirņu. Turklāt jāpiezīmē, ka pākšaugi ir veselīgi.
Sastāvdaļas
200 g pelēko zirņu
200 g konservēto zaļo zirnīšu
500 g žāvētas ribiņas
pāris sīpoli
pāris burkāni
puravs
4 vidēji kartupeļi
sāls, pipari un citas garšvielas pēc vēlēšanās
Pagatavošana
Zirņus iepriekš izmērcē ūdenī. Izmērcētos zirņus liek katlā
kopā ar ribiņām, burkāniem, garšaugiem un
garšvielām. Vāra. Nomizo kartupeļus, sagriež kubiņos.
Kad zirņi ar ribiņām jau 1 stundu vārījušies, klāt pievieno
kartupeļus, vāra, kamēr mīksti. Izņem ribiņas un atdala no
kauliem gaļu. Sagriež to mazos gabaliņos un liek atpakaļ katlā.
Pievieno konservētos zirnīšus. Pēc garšas pievieno sāli un
piparus.
Zupu pasniedz ar jupjmaizi un skābu krējumu.