Otrie Ziemassvētki. Zupa uz ugunskura

Varbūt ir īstais brīdis izvārīt putru vai zupu uz ugunskura? Galvenais ir šajā procesā iesaistīt visu ģimeni! Kāds kurina uguni, kāds sagatavo vārīšanai nepieciešamās izejvielas. 

Otrie Ziemassvētki. Zupa uz ugunskura

FOTO: Shutterstock.com

Varbūt ir īstais brīdis izvārīt putru vai zupu uz ugunskura? Galvenais ir šajā procesā iesaistīt visu ģimeni! Kāds kurina uguni, kāds sagatavo vārīšanai nepieciešamās izejvielas. Kamēr zupa vārās, pagalmā var rotāt Ziemassvētku eglīti vai spēlēt kādas spēles. Ja nu Ziemassvētku vakarā sasnidzis sniegs, tas varētu būt īstais brīdis papikoties, uzvelt kādu sniegavīru vai ar savu ķermeni sniegā iezīmēt eņģeļus.

 

Nepieciešams:

  • 200 g pelēko zirņu;
  • 200 g konservētu zaļo zirnīšu;
  • 500 g žāvētas ribiņas;
  • pāris sīpolu;
  • pāris burkānu;
  • puravs;
  • 4 vidēji kartupeļi;
  • sāls, pipari un citas garšvielas pēc vēlēšanās.
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

Zirņus iepriekš izmērcē ūdenī. Tad liek katlā kopā ar ribiņām, burkāniem, garšaugiem un garšvielām. Vāra. Nomizo kartuepļus, sagriež kubiņos. Kad zirņi ar ribiņām stundu vārījušies, pievieno kartupeļus. Vāra, kamēr mīksti. Izņem ribiņas un atdala no kauliem gaļu. Sagriež to mazos gabaliņos un liek atpakaļ katlā. Pievieno konservētos zirnīšus. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un citas garšvielas. Pasniedz ar rupjmaizi un skābu krējumu.

Saistītie raksti