Uz ugunskura vārīta soļanka. RECEPTE
24. jūnijā pēc lielās līgošanas varat uzvārīt spēcinošu saļanku uz ugunskura.
24. jūnijā pēc lielās līgošanas varat uzvārīt spēcinošu saļanku uz ugunskura.
Lai izvarītu zupu uz ugunskura, vajadzēs:
2 kg cūkgaļas
7 burkānus
4 sīpolus
2 kg kartupeļus
marinētus gurķus pēc garšas sajūtas
500 ml. tomātu mērces
miltus zupas iebiezināšanai
garšvielas
Pagatavošana:
Gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek katlā, pārlej ar eļļu, pievieno garšvielas un cep līdz gaļa gatava.
Pievieno sīki sagrieztus sīpolus cep līdz kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno sagrieztus marinētus gurķus.
Sarīvē burkānus un liek klāt pie gurķiem un sīpoliem. Sautē aptuveni 15 minūtēm. Pievieno tomātu mērci, miltus. Pielej ūdeni un vāra. Pieliek sāli pēc garšas. Pievieno sagrieztus kartupeļus, vāra līdz kartupeļi mīksti. Kad zupa gatava, pieliek caur ķiplokspiedi izspiestus kiplokus.
Pasniedz kopā ar olīvām, krējumu un rupjmaizi.