Zaļo zirnīšu krēmzupa ar kliju maizes grauzdiņiem

Liekam lietā zaļos zirnīšus un vāram krēmzupā! 

Īsta vasaras zupa!

FOTO: Shutterstock.com

Īsta vasaras zupa!

Sastāvdaļas:

  • litra krūze ar zaļajiem zirnīšiem
  • kausētais siers
  • 4 līdz 5 vidēji kartupeļi
  • vistas buljons
  • sāls, pipari, ķiploki pēc izvēles
  • piparmētra dekorācijai
  • kliju maizes grauzdiņi


Pagatavošana:

  • Nomizo kartupeļus un liek vārīties nelielā daudzumā (tikko apsedz kartupeļus) vistas buljona (var izmantot pašu vārītu buljonu vai arī kubiciņus).
  • Dārzā salasītos sasaldētos zirnīšus ņemam no saldētavas. Tos pievieno kartupeļiem, kad tie gandrīz gatavi. 
  • Kad kartupeļi un zirnīši mīksti, noņemt no uguns un ar blendera palīdzību sasmalcina viendabīgā masā. 
  • Ja masa ir par biezu, pielej nedaudz ūdens, liek vārīties un pakāpeniski pievieno kausēto sieru. 
  • Papildina ar garšvielām, piemēram, ķiploku. 
  • Kad siers pilnībā izkusis, zupa gatava. Pasniedz ar kliju maizes grauzdiņiem.
Reklāma
Reklāma