Zaļo zirnīšu krēmzupa ar kliju maizes grauzdiņiem
Liekam lietā zaļos zirnīšus un vāram krēmzupā!
Sastāvdaļas:
- litra krūze ar zaļajiem zirnīšiem
- kausētais siers
- 4 līdz 5 vidēji kartupeļi
- vistas buljons
- sāls, pipari, ķiploki pēc izvēles
- piparmētra dekorācijai
- kliju maizes grauzdiņi
Pagatavošana:
- Nomizo kartupeļus un liek vārīties nelielā daudzumā (tikko apsedz kartupeļus) vistas buljona (var izmantot pašu vārītu buljonu vai arī kubiciņus).
- Dārzā salasītos sasaldētos zirnīšus ņemam no saldētavas. Tos pievieno kartupeļiem, kad tie gandrīz gatavi.
- Kad kartupeļi un zirnīši mīksti, noņemt no uguns un ar blendera palīdzību sasmalcina viendabīgā masā.
- Ja masa ir par biezu, pielej nedaudz ūdens, liek vārīties un pakāpeniski pievieno kausēto sieru.
- Papildina ar garšvielām, piemēram, ķiploku.
- Kad siers pilnībā izkusis, zupa gatava. Pasniedz ar kliju maizes grauzdiņiem.