Frikadeļu zupa ar redīsu dīgstiem
Tradicionālā frikadeļu zupa, ko mūsmājās sauc arī par mazo kotletīšu zupu, var papildināt ar pikantiem redīsu sēklu dīgstiem, kas dos zupai interesantu pikantu piegaršu.
Nepieciešams:
- Maltā gaļa - 300 grami
- Ola - 1 gab
- Šķēle saziedējušas rupjmaizes - 1 gab
- Kartupeļi - 3 gabali
- Burkāni - 2 gabali
- Saldētie dārzeņi - puspaciņa
- Krējums, maizīte, dilles, sāls, pipari, sīpols
Kā pagatavot?
Pagatavo frikadeļu masu - malto gaļu, olu, pienā izmērcētu un
saspaidītu rupjmaizes šķēli, sāli, piparus samīca vienā masā.
Vārītā ūdenī met iekšā gaļas bumbiņas, pavāra 10 minūtes un tad
pievieno gabaliņos sagrieztos dārzeņus. Zupu ēd ar krējumu un
Lāču maizi.
Iesūtījusi: Līga, "Vichy Classique" bērnu ēdienu recepšu konkursa dalībniece
BALVĀ
Viens uzvarētājs, kuru noteikts Mammamuntetiem.lv redakcija, balvā saņems:
- Kvalitatīvu un siltu “KLIPPAN SAULE” pledu (140x100cm) no 100%
aitu vilnas, kurā ietīties rudenīgajos vasaras vakaros un baudīt
gardos Vichy ūdeņus;
- 6 Vichy Fresh Bubbles ar divām garšām;
- 3 Vichy negāzētā ūdens pudeles 1,5l iepakojumā.