Pārsteidz savus viesus, ceļot galdā buljonu ar profitroļiem
Buljonu visbiežāk ierasts pasniegt ar maizes grauzdiņiem vai buljona pīrādziņiem, taču to var pasniegt arī ar profitroļiem. Buljons ar profitroļiem vislabāk ir pazīstams Alūksnes pusē. To ceļ galdā lielos godos - kāzās, bērēs, kristībās. Taču kādēļ gan ar to nevarētu pārsteigt savus viesus vai mājiniekus pēc kārtīgiem ziemas priekiem?
Buljonu katrs var pagatavot tādu, kāds labāk tīk, bet, lūk,
recepte, kā gatavot profitroļus, kurus parasti pasniedz atsevišķā
bļodiņā, lai tie saglabātu kraukšķīgumu un varētu pievienot īsi
pirms buljona baudīšanas.
Gatavošanas process:
Visas sastāvdaļas sajauc līdz izveidojas pankūku mīklai līdzīga
masa. Tad katliņā uzkarsē eļļu.
Kad tas izdarīts, caur putu karoti lēnām eļļā lej pa vienam
kausiņam mīklu. Kad mīklas bumbiņas eļļā kļūst zeltaini brūnas, tās
ir gatavas un ar putu karoti jāņem laukā. To pašu atkārto, kamēr
visa mīkla ir izcepta. Gatavos profitroļus vēlams likt lēzenā
traukā, kurā izklāts papīra dvielis, kas uzsūks liekās
taukvielas.
Sastāvdaļas
- Olas - 3
- Kviešu milti - 200.grami
- Ūdens
- Sāls
- eļļa cepšanai (rapšu vai saulespuķu). olīveļļa šoreiz nederēs.