Vistas frikadeļu zupa ar citronu un sieru
Katra saimniece zina kādu no frikadeļu zupas pagatavošanas receptēm, taču mēs šodien piedāvājam vēl vienu šīs zupas pagatavošanas versiju. Šoreiz ar citronu un sieru. Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
- vistas gaļa
- rīvmaize
- 1/2 sīpolu
- ķiploks
- burkāni
- makaroni
- rīvēta citronu miziņa
- rozmarīns
Pagatavošana
4 porcijas, pagatavošanas ilgums: 40 minūtes
- Vistas gaļu sasmalcina, pievieno olu, rīvmaizi, sasmalcinātu 1/2 sīpolu un ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveido bumbiņas apmēram valrieksta lielumā. Pannā uzkarsē eļļu un apcep frikadeles no visām pusēm.
- Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā burkānus un sasmalcinātu 1/2 sīpolu. Pielej buljonu un uzvāra. Pievieno rozmarīnu, lauru lapu, smaržīgos piparus, sāli un makaronus. Vāra 7-10 minūtes (atkarībā no makaronu veida). Pievieno gaļas bumbiņas, vāra vēl 5 minūtes. Zupai pievieno rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu, apsedz ar vāku un ļauj 10 minūtes ievikties.
- Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru.