Bērnu mīļākā gaļas bumbiņu zupa
Dažreiz pietiek ar vienu pamatrecepti, lai tālāk pagatavotu daudz dažādus ēdienus. Rimi Gardēde Signe Meirāne aicina kopā ar bērniem pagatavot trušu gaļas bumbiņas, kas ir pamatrecepte citu ēdienu pagatavošanā, piemēram, gaļas bumbiņu zupai.
Kā pagatavot pašas gaļas bumbiņas, lasi ŠEIT!
Kad gaļas bumbiņas gatavas, tad var ķerties pie gardas zupas gatavošanas.
Katlā uzvāri buljonu, liec iekšā gaļas bumbiņas, lociņus, pupiņas, kukurūzu, zirņus, ķiploku, rozmarīnu, sāli un piparus. Vāri 20 minūtes uz vidējas liesmas, lai viegli burbuļo. Izņem rozmarīnu. Traukos liec pa saujai spinātu, uzlej zupu un uzber sieru. Pasniedz.
Sastāvdaļas
- Vistas buljons - 1.litrs
- sakapāti lociņi - 1.sauja
- nokāsta konservētā kukurūza - 200.grami
- nokāstas konservētās pupiņas - 200.grami
- nokāsti konservētie turku zirņi - 200.grami
- caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas - 2.gab.
- spinātu lapiņas - 4 .nelielas saujas
- Rozmarīna zariņš - 1
- smalki sarīvēts parmezāna siers - 4.ēdamkarotes
- Jūras sāls
- Svaigi malti melnie pipari