Sīpolu zupa, kādu vāra Itālijas ziemeļos

Sīpols ir viens no vecākajiem kultūraugiem pasaulē, kurš nav zaudējis ne drusciņas no sava svarīguma. Kopš viduslaikiem sīpoli pamazām, bet neatlaidīgi iekarojuši stabilu pozīciju gan virtuvē, gan dziedniecībā un tikuši audzēti lielākajā daļā Eiropas.
Sīpolu zupa itāļu gaumē.

FOTO: Shutterstock.com

Sīpolu zupa itāļu gaumē.

Ir saglabājušās liecības par to, ka Viduseiropas klosteru dārzos auguši gan balti, gan dzelteni, gan sarkani sīpoli – vienlīdz labi piemēroti ēšanai un dekoratīviem nolūkiem. Lai pēc šīs receptes pagatavotu sīpolu zupu un nav pie rokas svaigu tomātu, var izmantot savā sulā konservētus tomātu gabaliņus. 


Sastāvdaļas 

  • 1,2 l buljona
  • 800 g plānos gredzenos sagrieztu sīpolu
  • 400 g sakapātu sulīgu tomātu (vai konservētu tomātu savā sulā)
  • 150 g mazos gabaliņos sagriezta caurauguša speķa
  • 30 g sviesta
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 tējk. cukura
  • rīvēts Parmas vai cits cietais siers
  • svaigas bazilika lapiņas
  • sāls, malti pipari

 
Gatavošana:

Pagatavošanas laiks - 50 minūtes. Sanāk 4 porcijas. 

Reklāma
Reklāma
  1. Katlā izkausē speķi. Pievieno sviestu, eļļu, sīpolus un cukuru, samaisi un apsautē sīpolus zeltainus.
  2. Pielej buljonu, iemaisi tomātus, pieber sāli un piparus un uz lēnas uguns vāri aptuveni pusstundu.
  3. Lej šķīvjos, iemaisi saplucinātu baziliku un dāsni pārkaisi rīvētu sieru.

 

No žurnāla "100 labi padomi"

Saistītie raksti