Aurēlijas Anužītes recepte zupai, kas garšo visiem viņas 6 bērniem
“Ideāla zupa! Šo recepti var saukt par “Uztaisi pats”,” Mammamuntetiem.lv stāsta aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa. Receptes būtība - katrs zupai var pievienot tās sastāvdaļas, kādas vēlas.
“Zupas galvenā ideja – uztaisi pats un arī apēd visu pats,” smaidot teic Aurēlija Anužīte, piebilstot, ka parasti katrs apēdot vismaz divas šīs zupas porcijas.
- Zupas pamatu veido buljons ar smalki sagrieztiem kartupeļiem un uz pusi smalkāk sagrieztiem burkāniem;
- Aurēlija Anužīte buljonu vārot aptuveni trīs stundas;
- Katru reizi buljonu vāra no citas gaļas – liellopa stilba, veselas vistas, medījuma gaļas ar kaulu (stirnas);
- Buljona garšas buķeti veido pievienotas garšvielas un dārzeņi – burkāns, selerija sakne, pētersīļa sakne, sīpols, ķiploks.
- Kad buljons gatavs, to liek galdā un atsevišķos traukos servē vārītu gaļu, pētersīļus, dilles, lociņus, zaļos zirnīšus (“Es pērku smalkos, saldētos – saldētie zirņi ātrāk atdzesē zupu, un tas bērniem patīk.”), kukurūzu, vārītas pupiņas u.c.
- Katrs zupai pievieno, ko vien vēlas un cik daudz vēlas.