Burkānu krēmzupa ar kokosriekstu pienu
Krēmzupas der lieliskām vakariņām ne tikai vēla rudens vakaros, bet arī plaukstošā pavasarī!
Sastāvdaļas:
- 5 burkāni
- 3 vidēji lieli kartupeļi
- 1 neliels sīpols
- šampinjoni
- tofu
- siers
- kokosriekstu piens
- Oatly krējums
- garšvielas
- buljona kubiņš
- sojas mērce
Pagatavošana:
- Notīrītus dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties ūdenī, kam pievienots buljona kubiņš.
- Sagriež sīpolu, tofu un sēnes.
- Kartupeļus un burkānus liek blenderī, pielejot nedaudz buljona. Tam pievieno arī kokosriekstu pienu un sasmalcinātos sīpolus.
- Visu sablendē un vēlreiz lej katlā uzmest burbuli. Tad arī pievieno karoti krējuma un garšvielas.
- Sēnes un tofu apcep, nedaudz pievienojot sojas mērci. Sarīvē sieru.
- Kad krēmzupa nokļuvusi bļodā, tai virsū liek sēnes un tofu, un pārkaisa ar sieru.:)
Klāt lieliski garšos maizes grauzdiņi: baltmaizi sagriež mazākās šķēlītēs, pārlej ar kripatiņu eļļas un apgrauzdē cepeškrāsnī.