Dārzeņu sagatave soļankas zupai
Noder dažādām zupām, ko gatavo uz tomātu mērces bāzes un kurās iederas arī gurķi. Ja pagatavo lielāku daudzumu, drošības labad burkas var pasterizēt: puslitra burkas – 20 minūtes 85–90 grādu temperatūrā.
SASTĀVDAĻAS
- 2 kg mazu gurķīšu
- 1 kg paprikas pākšu
- 400 g tomātu pastas
- 300 g burkānu
- 300 g sīpolu
- 150 ml augu eļļas
- 3 ēdk. 9 % etiķa
- 2 ēdk. cukura
- 1 ēdk. sāls
- 10 smaržīgo piparu graudiņi
- 2–3 lauru lapas
- malts koriandrs, melnie pipari un paprika – pēc garšas
Pagatavošana
Gurķus sagriez šķēlītēs, iztīrītu papriku – strēmelēs, nomizotus
burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm
un sagriez plānās šķēlēs.
Tomātu pastu iejauc 350 ml ūdens, sakul ar eļļu, sāli un
cukuru.
Ielej katlā un uz lēnas uguns vāri aptuveni 5 minūtes. Pievieno
lauru lapas, piparu graudiņus, sīpolus un burkānus un vāri 15
minūtes.
Pievieno papriku un vāri vēl 10–15 minūtes.
Tad pievieno gurķus un vāri 5–8 minūtes.
Dažas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi, maltos
piparus, koriandru un papriku. Ja vajag, pieber vēl sāli un
cukuru.
Karstu pildi burciņās un aizvāko.
No portāla Jauns.lv