Ļoti garšīga sagatave borščam
Ziemā būs ļoti ērti – atverat burciņu un pēc pusstundas borščs gatavs! Var gatavot bez gaļas, var par pamatu izmantot buljonu vai gaļas konservus. Jebkurā gadījumā, laiku ietaupīsiet krietni.
Sastāvdaļas:
- bietes – 3 kg
- burkāni – 1 kg
- sīpoli – 1 kg
- saldie pipari – 1 kg
- tomāti – 1 kg
- cukurs – 1 glāze
- sāls – 3 ēdamkarotes
- augu eļļa – 1 glāze
- 9 % etiķis – 125 ml
No šī daudzuma iznāk 12 puslitra burciņas sagataves.
Pagatavošana:
Visus dārzeņus nomazgā, nomizo un liek bļodā sekojošā kārtībā:
- Sīpolus sagriež pusgredzenos.
- Bietes un burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
- Piparus sagriež salmiņos, bet tomātus – plānās šķēlītēs.
- Pievieno sāli, cukuru, etiķi un eļļu.
- Visu samaisa, liek uz mazas uguns un karsē, līdz sāk izdalīties sula. Tad uguni uzgriež lielāku un vāra 25 minūtes.
- Sagatavi karstu pilda burkās un aizvalcē.
Ziemā vienkārši uzvāra buljonu, pieliek kāpostus, kartupeļus, mazliet pavāra, tad pievieno burkas saturu, un pēc 7–10 minūtēm borščs gatavs!
Jau šķīvī ielietai zupai var pielikt sakapātus ķiplokus, tā pavairāk zaļumus un krējumu. Mēli var norīt!
Recepte no portāla Edamkopa.lv