"Harčo" ar plūmēm. Zupas sagatave ziemai
Sastāvdaļas:
- Tomāti - 2 kg
- Plūmes (skābās šķirnes) - 200 g
- Sīpoli - 0,5 kg
- Valrieksti - 100 g
- Asie sarkanie pipari - 1 gab.
- Ķiploki - 100 g
- Garšviela "KhmeliSuneli" - 1 tējk.
- Zaļumi (pētersīļi) - 2 buntītes.
- Rīsi - 50 g
- Sāls - 1 ēd.k.
- Cukurs - 2 ēd.k.
- Etiķis - 3 ēd.k.
- Augu eļļa - 100 ml
- Smaržīgie pipari - 6 gab.
- Lauru lapa - 1 gab.
Gatavošanas laiks: 120 minūtes
Porcijas vienā burciņā: 2
Gatavošana:
Tomātus nomizo, iepriekš blanšējot verdošā ūdenī.
Sasmalcina.
Smalki sagriež sīpolu, ieliek pannā ar sviestu, apkaisa
ar khmelisuneli garšvielu, pievieno sasmalcinātus asos piparus bez
sēklām. Cep līdz nedaudz zeltainai.
Plūmes vāra 10 minūtes, izberž caur sietu.
Apcep riekstus sausā pannā (apmēram 10 minūtes) un sasmalcina.
Pievieno tomātus, sīpolus, plūmes un vāra uz lēnas uguns.
Gatavošanas laiks ir atkarīgs no tomātu sulīguma. Pēc apmēram
stundas vārīšanas tomātiem pievieno sāli, cukuru, garšviela,
lauru lapas, rīsus. Pēc vēl 20 minūtēm ķiplokus un sasmalcinātus
garšaugus, riekstus. Vāra vēl 15-20min un tad pievieno etiķi.
Liek karstu sterilizētās burkas un uzliek vāciņus.
Gatavs!