Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu
Ir zupas, kuras labāk der siltajam laikam, ir tās, kuras labāk der aukstajam laikam. Par šo zupu varētu teikt, ka labi tā garšo jebkurā gada laikā!
Sastāvdaļas
- 400g jūras veltes
- 600g smalcināti konservēti tomāti savā sulā
- 1 paprika
- 1 neliels sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. saldā čili mērce
- 1/2 citrons
- 2 ēd.k. degvīns
- olīveļļa
- 150g Fetaki siers
- pētersīļi
Pagatavošana
(30 min 2 porcijas)
Sīpolu un ķiplokus notīrīt un sasmacināt. Papriku sagriezt uz
pusēm, iztīrīt sēklas un sagreizt mazos kubiņos.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā sīpolus un
ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot papriku un cept 7-8
min, līdz paprika kļūst mīksta. Pievienot konservētus tomātus,
degvīnu, čili mērci, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona
sulu un sautēt vēl 5 min. Pievienot jūras kokteili un sautēt vēl 5
min. Pievienot pēc garšas sāli.
Saliet zupu porcijas šķīvjos, pārkaisīt ar sadrupinātu Fetaki sieru
un sakapātiem pētersīļiem. Klāt pasniedz svaigu vai grauzdētu
maizi.
No portāla Jauns.lv