Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu

Ir zupas, kuras labāk der siltajam laikam, ir tās, kuras labāk der aukstajam laikam. Par šo zupu varētu teikt, ka labi tā garšo jebkurā gada laikā! 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas 

  • 400g jūras veltes
  • 600g smalcināti konservēti tomāti savā sulā
  • 1 paprika
  • 1 neliels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. saldā čili mērce
  • 1/2 citrons
  • 2 ēd.k. degvīns
  • olīveļļa
  • 150g Fetaki siers
  • pētersīļi

Pagatavošana
(30 min 2 porcijas) 

Sīpolu un ķiplokus notīrīt un sasmacināt. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagreizt mazos kubiņos.

Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot papriku un cept 7-8 min, līdz paprika kļūst mīksta. Pievienot konservētus tomātus, degvīnu, čili mērci, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu un sautēt vēl 5 min. Pievienot jūras kokteili un sautēt vēl 5 min. Pievienot pēc garšas sāli.

Saliet zupu porcijas šķīvjos, pārkaisīt ar sadrupinātu Fetaki sieru un sakapātiem pētersīļiem. Klāt pasniedz svaigu vai grauzdētu maizi.

 

No portāla Jauns.lv

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas