Turku zirņu zupa Marokas gaumē

Šādu zupu iecienījuši Ziemeļāfrikas valstī Marokā. Taču aktuāla arī pie mums, gan iederēsies gavēņa ēdienkartē, gan tajā esošās garšvielas nogalinās visus vīrusus un baciļus.
Pagatavo turku zirņu zupu.

FOTO: Shutterstock.com

Pagatavo turku zirņu zupu.

Sastāvdaļas:

  • 600 g turku zirņi, konservēti bundžā
  • 800 g tomāti, konservēti bundžā
  • 200 g sīpoli, smalki sagriezti
  • 1,5 litri dārzeņu buljons
  • 2 tējk. smalki sagriezta ķiploka
  • 1 ēdk. svaiga koriandra, sakapāta
  • 1 tējk. ingvera saknes, smalki sagrieztas
  • 1 ½ tējk. samalta kumīna
  • 1 ½ tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. kurkuma pulvera
  • ½ tējk. paprikas pulvera
  • 1 tējk. citronu miziņas
  • 1 ēdk. eļļas
     

Pagatavošana 

(25 min 4 porcijas)

  1. Lielā pannā uzsilda eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus, ingveru, līdz sīpoli kļūst mīksti. Pievieno garšvielas un apcep arī tās.
  2. Katlā uzsilda buljonu, pievieno pannā apceptos sīpolus. 
  3. Pieliek turku zirņus un tomātus. Kad masa sāk burbuļot, samazina liesmu, noņem vāku un ļauj tai 15 pavārīties. 
  4. Pirms pasniegšanas zupā liek citrona mizu un koriandru.
Reklāma
Reklāma

 

No portāla Jauns.lv

Saistītie raksti