Turku zirņu zupa Marokas gaumē
Šādu zupu iecienījuši Ziemeļāfrikas valstī Marokā. Taču aktuāla arī pie mums, gan iederēsies gavēņa ēdienkartē, gan tajā esošās garšvielas nogalinās visus vīrusus un baciļus.
Sastāvdaļas:
- 600 g turku zirņi, konservēti bundžā
- 800 g tomāti, konservēti bundžā
- 200 g sīpoli, smalki sagriezti
- 1,5 litri dārzeņu buljons
- 2 tējk. smalki sagriezta ķiploka
- 1 ēdk. svaiga koriandra, sakapāta
- 1 tējk. ingvera saknes, smalki sagrieztas
- 1 ½ tējk. samalta kumīna
- 1 ½ tējk. malta koriandra
- 1 tējk. kurkuma pulvera
- ½ tējk. paprikas pulvera
- 1 tējk. citronu miziņas
- 1 ēdk. eļļas
Pagatavošana
(25 min 4 porcijas)
- Lielā pannā uzsilda eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus, ingveru, līdz sīpoli kļūst mīksti. Pievieno garšvielas un apcep arī tās.
- Katlā uzsilda buljonu, pievieno pannā apceptos sīpolus.
- Pieliek turku zirņus un tomātus. Kad masa sāk burbuļot, samazina liesmu, noņem vāku un ļauj tai 15 pavārīties.
- Pirms pasniegšanas zupā liek citrona mizu un koriandru.
No portāla Jauns.lv