Tadžiku brinčoba – rīsu zupa ar dārzeņiem un zaļumiem
Ja zupa šķiet pārāk veģetāra, pievieno strēmelītēs sagrieztu vārītu liellopa vai cūkas gaļu.
Sastāvdaļas
- 1 glāze rīsu
- 700 g gabaliņos sagrieztu kartupeļu
- 4 sakapāti sīpoli
- 2 mazos gabaliņos sagriezti burkāni
- 4 mazos gabaliņos sagriezti tomāti
- 1 glāze skābā krējuma
- ½ glāzes sakapātu koriandra lapiņu
- ½ glāzes sakapātu bazilika lapiņu
- 2–3 ēdk. eļļas
- 1 tējk. maltas paprikas
- sāls
Pagatavošana (45 min 6 porcijas)
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, burkānus un tomātus un maisot sautē 3–4 minūtes.
Pielej 2,5 l ūdens, uzvāri un pievieno noskalotus rīsus un 1 tējk. sāls.
Kad rīsi ir pusgatavi, pievieno kartupeļus un papriku un izvāri gatavus.
Iemaisi zaļumus un
krējumu.
No portāla Jauns.lv