Tradicionāla grieķu zupa - vistas un rīsu zupa ar citronu
Iecienīta zupa grieķu virtuvē, dažkārt to mēdz vārīt arī ar tītara gaļu. Kā ļoti veselīgu un ieteicamu imunitātes stiprināšanai to sāka cildināt pēc tam, kad kādā pētījumā apstiprinājās, ka sīpoli kombinācijā ar krustnagliņām un citrona sulu nākot ļoti par labu šūnu veselībai.
Sastāvdaļas
- 600 g vistas filejas
- 80 g rīsu
- 3 olas
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 lauru lapa
- 3 krustnagliņas
- 5–6 ēdk. citrona sulas
- 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
- sāls, malti pipari
Pagatavošana (60 mins 4 porcijas)
Burkānu un sīpolu nomizo. Burkānu sagriez gabaliņos, sīpolā iedur
krustnagliņas.
Katlā ielej 1,5 l ūdens, pievieno filejas, burkānus, sīpolu. Uzvāri
un turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.
Izņem gaļu un sagriez mazos gabaliņos. Buljonu caur sietiņu pārlej
citā katlā.
Buljonā ieber rīsus un izvāri gatavus.
Olām dzeltenumu atdali no baltuma. Baltumus saputo stingrās putās.
Iecilā sakultus dzeltenumus. Iemaisi citrona sulu. Pielej 150 ml
karsta buljona un samaisi.
Olu maisījumu ielej katlā ar rīsiem un mazliet uzkarsē, bet
neuzvāri.
Pievieno vistas gabaliņus, sāli un piparus un pārkaisi ar
pētersīļiem.
No portāla Jauns.lv